dimarts, 15 de setembre del 2015

Els tres tresors, el Qi vital.

En entrades anteriors vaig parlar del Shen i del Jing, avui toca parlar del Qi Vital. Si Qi es tradueix com energia, el Qi vital és l'energia que ens manté en vida, en funcionament, és la nostra benzina. Circula pels canals energètics del cos i arriba a tots els nostres òrgans i cada una de les cèl·lules del nostre cos equilibrant el yin amb el yang.

D'on s'obtè el Qi vital? doncs és molt senzill, de l'alimentació i el descans nocturn. Durant el dia, amb la nostra activitat i pel simple fet d'estar vius, gastem Qi que reposem quan mengem i quan dormim. Tenir el Qi vital en abundància i de qualitat serà directament proporcional a una dieta de qualitat i equilibrada i a dormir bé (a vegades dormim, però no descansem).

En MTX s'utilitza l'alimentació per equilibrar el nostre Qi. Els aliments poden ser yin o yang, segons la seva energia. Quan hi ha un desequilibri energètic que provoca una malaltia, a través de la dietoteràpia podem ajudar a corregir-lo. També podem tenir una mancança de Qi i estar excessivament cansats, abatuts i deprimits. A través de l'alimentació també podem corregir-ho. Per tenir un bon Qi no només cal menjar bé, també cal pair bé i absorbir els nutrients. El sistema digestiu correspon a la 5ª estació, l'element terra.

Per descansar bé cal que el son sigui reparador i per aconseguir-ho és important reduir la càrrega d'estrès i realitzar una bona gestió de les emocions calmant el Shen. Si ens falta Qi, gastarem Jing i això accelera l'envelliment.

La pràctica del Qi Gong ens aporta Qi vital, fa que aquest circuli i que estigui equilibrat. Una bona pràctica ens ajuda a calmar el cor i la ment (reduint l'estrès), a sentir les nostres emocions des de la tranquil·litat i ens permet reconèixer-nos, acceptar-nos i créixer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.