dilluns, 29 de juny del 2015

Els tres tresors, el Shen.

Si a l'hivern parlava del Jing, ara a l'estiu toca parlar del Shen. El Shen és l'ànima conscient i resideix en el cor. És el que ens dóna presència i consciència en tot el que fem. Tenir un Shen abundant, de qualitat i fort ens dóna vitalitat i ganes de viure amb consciència de nosaltres mateixos i del que passa al nostre voltant. Ens fa viure presents a cada moment de la nostra vida. El Shen permet la correcte expresió en el pla terrestre del que som. El Shen guia el Qi.

¿De què dependrà tenir un Shen abundant i de qualitat? Si el Shen resideix al cor, dependrà de l'equilibri energètic del nostre cor. Un cor dèbil tindrà un Shen dèbil i poc abundant. Un cor amb plenitud, amb foc de cor, farà que el Shen es desbordi. Quan això passa, perdem la vitalitat i deixem de sentir la joia de viure, però també apareix l'insomni, manca de concentració, problemes neurològics i en darrera instància podem perdre la consciència i patir malalties psicològiques perquè el Shen controla el sistema nerviós.

Si cada òrgan del nostre cos allotja una emoció, en el cor hi trobarem la capacitat d'estimar, l'Amor, però el Shen, a més a més, reuneix les 4 ànimes dels altres òrgans Yin (melsa, pulmó, ronyó i fetge) i les seves emocions (preocupació, tristesa, por i ràbia) Per tant, les emocions influiran directament en la salut del nostre cor i del Shen.

Una manera de cuidar el Shen és fent Qi Gong. Quan ens relaxem conscientment en la postura bàsica i calmem la ment, desfem tensions i ens arrelem a la terra, el Shen augmenta i ho podem notar perquè augmenta la nostra sensibilitat interior i exterior.

Quan fem Qi Gong i somriem, omplim el nostre cor de pau, amor i gratitud i, llavors, la qualitat del Shen augmenta. Poder ho notarem perquè ens costarà una mica menys pensar en els altres i no tant en nosaltres.

Quan fem la postura de l'arbre i omplim el Dan Tien (DT) de Qi, estem nodrint el nostre Jing i enfortint el nostre Shen perquè el Jing arrela el Shen. Notarem que estem molt més vitals i equilibrats, sans en definitiva.

Finalment no cal oblidar que fer Qi Gong calma les emocions, desfà bloquetjos i ens dóna tranquil·litat i per això, després d'una classe de Qi Gong, som una miqueta més feliços.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.