dijous, 25 de maig del 2017

Carregar piles amb el Qi Gong

Sovint em pregunten què és exactament el Qi Gong, molta gent creu que es tracta d'una disciplina esportiva, però quan fem Qi Gong no estem fent esport. El Qi Gong és una tècnica terapèutica de la Medicina Tradicional Xinesa (MTX) que té com a objectiu que estiguem sans.

Qi significa energia i Gong, activar o posar en moviment. Quan acabem una classe de Qi Gong, ens hem de sentir amb més energia vital (la que ens manté en vida) que quan hem començat, però això no s'ha de confondre amb la sensació que tenim després de fer esport, quan sentim el cos cansat i hem gastat molta energia, però ens sentim a gust perquè ens hem mogut i hem oxigenat la musculatura i el cervell. Ben al contrari, quan acabem de fer una classe de Qi Gong, hem gastat menys energia vital de la que hem recollit i produit practicant-lo. Quan acaba la classe ens sentim amb més vitalitat, amb més positivisme i estem relaxats i amb la ment tranquil.la.

Tanmateix el Qi Gong va més enllà perquè no només hem recollit Qi o energia vital, sinó que també l'hem fet circular pel nostre organisme i l'hem equilibrat. Això s'aconsegueix a través dels moviments suaus i circulars guiats per la respiració, amb el cos relaxat, sense tensió, fins i tot quan es fan estiraments, i amb la ment en calma. Fer Qi Gong equival a estar sans en el sentit més extens de la paraula: fer prevenció i reforçar l'organisme perquè pugui lluitar contra les malalties. El Qi Gong és l'entrenament del Qi vital a través de la respiració i el moviments suaus.

Per tant, el Qi Gong és recomanable a qualsevol edad o estat de salut: com a prevenció, per a reforçar el creixement, quan hi ha alguna patologia, després d'una malaltia llarga o greu, després d'una operació o d'un part, en èpoques d'estrés, quan hi ha dèficit d'atenció, quan es practica molt esport, per a complementar la pràctica esportiva, per endarrerir l'envelliment,... sempre és recomanable practicar Qi Gong.

Però no voldria acabar sense recordar una cosa molt important. El Qi Gong té els seus orígens en el Taoisme, l'ésser humá és un ésser individual que a la vegada forma part d'un TOT del que no pot separar-se ni ignorar. El cor de les persones conté la força de l'Univers que les ha creat (Shen). Practicar Qi Gong significa confiar plenament en la Vida, en l'Univers, en el que ens arribarà, i buscar el nostre Camí, el Dao que ens farà viure amb el cor en pau i sentint la joia de viure, la felicitat. El Qi Gong, per tant, només es pot practicar d'és d'un cor senzill, bondadós, generós i compassiu, però també valent i amb coratge. Aquesta ha de ser la nostra actitut quan practiquem Qi Gong i al final, la pràctica acaba convertint-se en una forma de viure, bona per a nosaltres, bona per a les persones amb les que convivm i bona per a l'Univers sencer.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.