dilluns, 21 de març del 2016

Consells pràctics de primavera


Es podrien dir moltes coses de la primavera des de la visió holística de la Medicina Xinesa, però avui us donaré unes recomanacions bàsiques, senzilles i fàcils de portar a la pràctica per a nutrir i equilibrar el vostre fetge:

  • Quan us lleveu, en dejú, prendre una cullerada sopera d'oli d'oliva verge extra i a continuació, una cullerada sopera de suc de llimona. Us ajudarà a activar el fetge i la vesícula biliar. Milloraran les digestions.
  • Abans dels àpats, 3 cops al dia, extracte líquid de plantes amargues hepàtiques. Ajuden a depurar i descongestionar el fetge. Són plantes que faciliten la formació i sortida de la bilis de manera que no quedi estancada a la vesícula biliar. També són plantes hepatoprotectores. (carxofa, dent de lleó, boldo, romaní, menta, ortiga, agrimonia i d'altres) Les cases Sòria Natural i Santiveri venen extractes d'aquest tipus. Aquest remei serà molt més efectiu si es fa quan floreix l'ametller o la segona quinzena d'agost - principis de setembre. Atenció a les persones amb pedres a la vesícula, no són recomanables aquest tipus de plantes.
  • En dejú, pel matí, un got amb el líquid de la maceració de plantes amargues. A les botigues del Manantial de Salud venen la barreja ja preparada. La millor època torna a ser coincidint amb la floració de l'ametller o a finals d'agost. Serviria, com en la recomanació anterior, per a depurar el fetge, atenció si es tenen pedres a la vesícula. 
  • Quan el fetge no només està inflamat sinó que ja s'han perdut cèl.lules hepàtiques, es pot prendre desmodium (en hepatitis, per exemple) o cardo mariano (no serviria l'extracte líquid, ha de ser en càpsules) per a regenerar-lo 
  • A la primavera és molt recomanable menjar germinats que ens aporten la força i el vigor dels brots joves.
  • Els sucs o liquats verds, ideals per a depurar, desintoxicar i nudrir la sang..
  • La cúrcuma com a condiment alimentari ajuda a desinflamar el fetge. Quan es cuini, barrejar-la amb una mica de pebre per activar-la.
  • Fer exercici, el fetge estima la llibertat i el moviment.
És habitual recomanar depuracions de fetge a la primavera, però el moment més adequat per fer prevenció i no patir l'astènia primaveral, alèrgies, ... quan arriba el bon temps, és a finals d'estiu i inici de la tardor. I sobretot, ara i sempre, eviteu la tensió emocional i l'estrés que són una de les primeres causes de bloqueig i congestió hepàtica. Resoleu les vostres tensions emocionals i el vostre fetge somriurà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.